Voorstellen

Mijn naam is Antje Hiemstra. Ik ben geboren in Hattem.

Ik ben opgegroeid in de veronderstelling en overtuiging dat ik voor rust moest zorgen in het grote gezin. Door voor iedereen te zorgen en me zelf zo onzichtbaar mogelijk te maken, dacht ik goed aan mijn levenstaak te voldoen.

 

Dit maakte dat ik vanaf mijn 19e in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking ging werken. 'Zorgen' was er immers met de paplepel in gegoten. Eerst 8 jaar als begeleider en vanaf het jaar 2000 als teamleider van verschillende woonvormen.

Nu stuur ik al weer 20 jaar teams aan. Ik begeleid mensen en teams, zowel groepsgericht als individueel, in veranderprocessen. Naast mijn teamleiderschap ben ik actief als coach en trainer.

Als leidinggevende in de zorg heb ik volop ontdekt hoe mijn eigen patronen de interactie met anderen beïnvloed.  

 

 

Mijn passie ligt in het positief beïnvloeden van aangeleerd gedrag bij mensen. Ik vind het een uitdaging om mensen aan het denken te zetten over de manier van kijken naar zichzelf en hierdoor naar de wereld om hen heen. De wetenschap dat ik een radertje mag zijn die het leven van een persoon een andere richting op laat draaien geeft mij ontzettend veel voldoening. 

 

 

 

Het pad van mijn verlangen

strekt zich uit onder mijn voeten

ik stap, soms spring

ik val, maar lach

ik huil of laat

mij zien

@Aidana

 

Ieder mens komt uit een systeem van herkomst waar je geleerd hebt om te gaan met de ervaringen in je leven. Dit systeem heeft de basis gelegd voor hoe jij je de rest van je leven in andere systemen beweegt. Door in te zien dat de patronen van vroeger invloed hebben op het hier en nu, vind je ruimte om er anders naar te kijken. 

Vanuit 1 op 1 coaching werk ik graag met tafelopstellingen maar ook het doen van familieopstellingen kan snel grote inzichten geven. 

Ik werk tevens met groepen of teams. Coaching in teams benaderd meer het normale leven, je bent in immers altijd in interactie met de mensen om je heen. Door midden in deze interactie te coachen kan je reageren op precies dat wat in het dagelijks leven niet (goed) loopt.

 

Als mens hou ik ervan om de zaken eenvoudig te houden. Met beide benen op de grond en gezond verstand kom je heel ver. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat iedereen zelf heel goed weet wat goed voor hem of haar is. In mijn begeleiding betekent dit dat ik samen met jou op zoek zal gaan naar jouw drijfveren. Wat is werkbaar en hoe kan je dat inzetten. 

Dat houdt het simpel, krachtig en maakt dat je vanuit jezelf bewegingen gaat maken. 

Mag ik even bij je landen

Mag ik even bij je zijn?

Ik wil zo graag mijn eigen weg

maar kan dit niet alleen

 

Mag ik even bij je landen

Mag ik even bij je zijn?

Ik wil zo graag die branding zijn

maar mis hiervoor het water...

 

Ik wil zo graag die bomen zijn

maar mis hiervoor de aarde

 

Mag ik even bij je landen

Mag ik even bij je zijn?

Ik wil zo graag iets samen doen

maar kan dit niet alleen

 

@Aidana

 

 

 

Relevante Opleidingen 

2000 - Post HBO autisme / RINO groep Utrecht

2012 - Trainersopleiding ASVZ / BTA

2013 - Opleiding tot Professioneel Coach / Coachboulevard Utrecht

2016 - Systemisch werken / Phoenix Utrecht

2017 - Workshop Het Helende verhaal / Phoenix Utrecht

2019 - Teamcoaching / Andrea McCabe

2019 - Organisatieopstelling voor familieopstellers / Bert Hellinger Instituut